-
Odsłony: 3094
Dnia 12.03.2013 r. uczniowie klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w wycieczce dydaktycznej na Politechnikę Koszalińską.
Celem wycieczki były zajęcia laboratoryjne, które odbyły się na Wydziale Mechanicznym w pracowni technologii gastronomicznej i żywienia człowieka. Uczniowie poznali produkcję chleba i dokonali oceny sensorycznej pieczywa, które zostało upieczone tuż przed naszym przyjazdem, poznali sprzęt stosowany w produkcji żywności (śrutownik, wialnię, wirówkę do mleka, homogenizator, wilk) oraz techniki pakowania żywności i mycia urządzeń bez użycia detergentów. Dużo radości sprawiło uczniom ocenianie naturalnych barwników spożywczych i komponowanie z nich nowych barw.
Nad młodzieżą opiekę sprawowali nauczyciele: Izabela Romaniuk, Marzena Ilukowicz i Agnieszka Nicpoń.
GALERIA ZDJĘĆ
Nauka zdalna
W naszej szkole
Nasz Facebook
Ebook dla Ciebie
- Autor: Justyna Żejmo
- Zniżka: 19%
- Cena:
49.9039.92 zł - Typ: Książka
Polecamy
- Autor: Olivier Caelen, Marie-Alice Blete
- Zniżka: 35%
- Cena:
59.0038.35 zł - Typ: Książka
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Mirosław Skwarek
- Zniżka: 35%
- Cena:
59.0038.35 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka