94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 09.12.2016 uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych gościli w Szkole Podstawowej nr 1 w Szczecinku. Celem wizyty były warsztaty kulinarne przeprowadzone dla klasy III a. Tematem warsztatów były warzywa i owoce.

Po krótkiej pogadance dot.  piramidy zdrowego  żywienia i aktywności fizycznej, uczniowie sporządzali soki warzywno – owocowe. Nasi młodsi koledzy kształtowali zmysły smaku i dotyku rozpoznając najbardziej popularne, jak i te egzotyczne warzywa i owoce. Dzieci konkurowały między sobą, jednocześnie dużo było przy tym zabawy.  W obu konkurencjach wyłoniliśmy zwycięzców, którzy otrzymali dyplomy. Forma warsztatów bardzo spodobała się dzieciom, a różnobarwne soki przez nich sporządzone smakowały. Nie obeszło się bez dokładek. Warsztaty zakończyliśmy wręczeniem podziękowań  i wspólną degustacją ciasta marchewkowego z polewą bananową przygotowanego przez starszych kolegów. Warsztaty uwieńczyliśmy wspólnym zdjęciem. Organizatorem warsztatów była Pani Izabela Romaniuk.


GALERIA ZDJĘĆ:


5 1 1 1 1 1 Głosowanie 5.00 (1 Głosy)

Przeczytaj również:

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Perspektywy 2022

book library

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
5
2
Dni
0
1
Godzin
4
3
Minut
3
0
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
18.207.129.175

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.