94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001Dnia 13.03.2017 r. uczennice klasy II TŻ/TA uczestniczyły w warsztatach tradycyjnego wypieku chleba na zakwasie. Warsztaty odbyły się w gospodarstwie Państwa Danuty i Lecha Szlaz w miejscowości Gwda Wielka.

Dzięki uprzejmości Państwa Szlaz mieliśmy okazję poznać tajniki przygotowania i wypieku chleba z tradycjami – CHLEBA GDOWSKIEGO. Pani Danuta z wielką pasją i zaangażowaniem przekazywała nam tajniki produkcji chleba.
Mogliśmy również samodzielnie przygotować przepyszne drożdżowe rogale. Pani Danuta pokazała nam umiejętność tradycyjnego formowania rogali. Każda uczestniczka warsztatów otrzymała jeszcze gorący samodzielnie przygotowany chleb pszenno-żytni i rogale. Te warsztaty były dla nas wspaniałą przygodą i ucztą dla naszych kubków smakowych. Opiekę nad młodzieżą sprawowała Marzena Ilukowicz.


GALERIA ZDJĘĆ:


1 1 1 1 1 Głosowanie 0.00 (0 Głosów)

Przeczytaj również:

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

online education treePoznaj skuteczne techniki zapamiętywania

Nauka mało kogo napawa radością. W głowie od razu powstaje obraz samego siebie, umęczonego wielogodzinnym wkuwaniem materiału. Stop! Nauka wcale nie polega na wkuwaniu. Istnieją łatwe i skuteczne metody zapamiętywania. Dzięki nim szybciej pojmiesz, a potem przywołasz przyswojoną wiedzę, a co najważniejsze, zostanie ona w Twej głowie na dłużej.

 

Więcej…

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
8
7
Dni
1
0
Godzin
3
0
Minut
3
8
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
54.163.62.42

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.