Projekt "Najlepszy w zawodzie"
-
Odsłony: 3463
W dniu 11.12.2014 roku uczniowie z klasy II technikum weterynarii w ramach projektu ,,Najlepszy w zawodzie” uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do Zakładu Przetwórstwa Ryb „Bartek” w Świdwinie.
Dzięki uprzejmości właściciela firmy, pana Józefa Widerskiego, uczniowie mogli się zapoznać z produkcją i sposobami zapewnienia wysokich standardów higieny oraz bezpieczeństwa pracy. Osoby odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie zakładu przedstawiły tryb wdrażana i stosowaniem systemu jakości HACCPP. W trakcie zwiedzania obiektu można było się zapoznać również ze sposobami obróbki ryb świeżych (śledź i szprot), postępowania z odpadami, technologią mrożenia produktu końcowego. Jednocześnie przedstawiono przemysłowy systemem mycia i dezynfekcji wszystkich pomieszczeń i urządzeń produkcyjnych.. Zapoznano nas również z zabezpieczeniami przed szkodnikami (w zwiedzanym przez nas zakładzie organizuje to lek. wet. Dariusz Igiel), z monitoringiem zagrożeń żywności oraz infrastrukturą zakładu rybnego (ciągi technologiczne, rampy załadowczo-wyładowcze, place manewrowe, systemy grzewcze i klimatyzacyjne, gospodarka odpadami i ściekami). Nad młodzieżą opiekę sprawowali: Stanisław Moroza, Krzysztof Nowak, Dariusz Igiel. W wycieczce brała udział również koordynator szkolny projektu Violetta Wysocka.
images/szkola/najlepszywzawodzie/aktualnosci/20141211-tw-zakladrybny
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Brian Tracy
- Zniżka: 35%
- Cena:
49.9032.43 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka