W ramach projektu “Dobry klimat dla zawodowców” w dniach 15-16  października 2019 roku został zorganizowany wyjazd zawodoznawczy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych do Poznania.

Młodzież wzięła udział w warsztatach kulinarnych, gdzie pod okiem doświadczonego kucharza przygotowano potrawy kuchni tajskiej i włoskiej. Poprzez aktywne uczestnictwo w przygotowaniu dań uczniowie doskonalili kunszt kulinarny, współpracę w grupie, a efekty swoich działań degustowali przy wspólnym stole w miłej, domowej atmosferze.  Dodatkowo młodzież brała udział w wykładzie przygotowanym przez pracowników Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności oraz  Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Opiekunami grupy były p. Violetta Wysocka, p. Agnieszka Jaćkowska i p. Katarzyna Bohdziewicz.

Podobne wpisy