94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 31.03.2016r uczniowie klas pierwszych technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w zajęciach laboratoryjnych w Wydziale Mechanicznym Politechniki Koszalińskiej. Zajęcia odbywały się w trzech blokach tematycznych:


Blok I - Daltonizm smakowy i zapachowy. Test na rozpoznawanie zapachów. Test na próg wrażliwości smakowej. Test duo-tro.
Blok II – Oznaczenie zawartości cukrów metodami: piknometrycznie, polarymetrycznie, densymetrycznie, refraktometrycznie.
Blok III – Mikroorganizmy w środowisku.


Opiekunami grupy byli nauczyciele przedmiotów zawodowych Izabela Romaniuk i Marzena Ilukowicz.


GALERIA ZDJĘĆ:


4 1 1 1 1 1 Głosowanie 4.00 (1 Głosy)

Przeczytaj również:

 

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Jak czytać, by zrozumieć i zapamiętać treść?

readsWydawać by się mogło, że czytanie to taka umiejętność, którą jak już się posiądzie, to raz a dobrze. Jednak skoro możemy wytrenować i kontrolować nawet takie naturalne procesy jak oddychanie, to czemu nie moglibyśmy podszkolić się w składaniu literek? Zwłaszcza, że od tego etapu do rozumienia treści jeszcze daleka droga. Poznaj więc kilka technicznych porad, jak czytać, by odkodować tekst, nie tylko na poziomie semiotycznym.

 

Więcej…

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
1
1
6
Dni
1
1
Godzin
4
1
Minut
5
0
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.17.173.165

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.