94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

ogrodnik 01Specjalizacja kompozycje florystyczne, szkółkarstwo:

Absolwent uzyskuje tytuł zawodowy technika ogrodnika i zdobywa umiejętności w zakresie: produkcji warzyw, owoców i kwiatów, przygotowania do sprzedaży produktów ogrodniczych, zakładania i pielęgnacji terenów zieleni. Kandydat do tej szkoły powinien interesować się przyrodą, biologią i techniką ogrodniczą. Uzyskuje dodatkowe kwalifikacje w zakresie bukieciarstwa i szkółkarstwa.

Czytaj więcej...

technik-agrobiznesuAbsolwent uzyskuje tytuł zawodowy technika agrobiznesu.

Przygotowany jest do prowadzenie działalności marketingowej i biznesowej dowolnej firmy oraz własnej działalności gospodarczej. Uzyskuje wiedzę w zakresie zarządzania firmą, bankowości, rachunkowości przedsiębiorstwa oraz badania i obsługi rynku. Nabywa profesjonalizmu w dziedzinie dotyczącej gospodarki agro-spożywczej.

Czytaj więcej...

technik-zywieniaAbsolwent uzyskuje tytuł zawodowy technika żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie zdobywają wiedzę i umiejętności z technologii gastronomicznej, podstaw racjonalnego żywienia oraz zagadnień ekonomicznych, które umożliwiają prowadzenie własnej firmy gastronomicznej lub gospodarstwa agroturystycznego. Praktyki odbywane są w zakładach gastronomicznych na terenie województwa oraz we Francji (DOUAI). Kandydat do tej szkoły powinien posiadać zdolności manualne, organizacyjne.

Czytaj więcej...

technik-ochrony-srodowiskaAbsolwent uzyskuje tytuł technika ochrony środowiska.

Nabywa umiejętności w zakresie badania i oceny stanu środowiska, poznaje prawne aspekty ochrony środowiska, monitoring i inżynierię środowiska. Absolwent może być zatrudniony w ośrodkach badań i kontroli środowiska, w wydziałach ochrony środowiska, stacjach sanitarno-epidemiologicznych, miejskich przedsiębiorstwach wodociągów i kanalizacji, stacjach uzdatniania wody i oczyszczania ścieków, instytucjach naukowo-badawczych.

Czytaj więcej...

technik-ochrony-srodowiskaAbsolwent uzyskuje tytul zawodowy technika weterynarii.

Jest przygotowany do pracy w lecznicach weterynaryjnych, fermach przemysłowych, w zakładach hodowli zwierząt, w weterynaryjnej inspekcji sanitarnej, w nadzorze sanitarno-weterynaryjnym, w przetwórstwie spożywczym. Program nauczania jest bardzo atrakcyjny, przewiduje dużą ilość zajęć praktycznych i ćwiczeń laboratoryjnych. Ukończenie szkoły umożliwia kontynuowanie nauki na wyższych uczelniach, szczególnie o profilu medyczno-weterynaryjnym.

Czytaj więcej...

Lesnik

Absolwent uzyskuje tytuł technika leśnika i jest przygotowany m.in. do: organizowania i nadzorowania prac związanych z hodowlą lasu i ochroną zasobów leśnych, prowadzenia prac pomiarowych w drzewostanach, organizowania prac związanych z łowiectwem i rekreacją. Ukończenie szkoły umożliwia kontynuowanie nauki na wyższych uczelniach oraz znalezienie zatrudnienia w jednostkach organizacyjnych Lasów Państwowych.

Czytaj więcej...

Zielona energia

zielonaenergia

Projekt RPO

Projekt "Najlepszy w zawodzie"

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 40

Wczoraj 107

Tydzień 147

Miesiąc 2447

Razem 324991

Gościmy

Odwiedza nas 202 gości oraz 0 użytkowników.

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
34.204.176.125

Odliczamy

Do zakończenia roku szkolnego zostało
3
0
Dni
1
8
Godzin
1
7
Minut
5
3
Sekund

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.