94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 10.01.2014 roku uczniowie klasy III Technikum Weterynarii uczestniczyli w wycieczce dydaktycznej do Zakładu Przetwórstwa Ryb „Bartek" w Świdwinie. Uczniowie mogli się zapoznać z produkcją i sposobami zapewnienia wysokich standardów higieny oraz bezpieczeństwa pracy.

Osoby odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie zakładu przedstawiły tryb wdrażana i stosowaniem systemu jakości HACCPP. W trakcie zwiedzania obiektu można było się zapoznać również ze sposobami obróbki ryb świeżych (śledź i szprot), postępowania z odpadami, technologią mrożenia produktu końcowego. Jednocześnie przedstawiono przemysłowy systemem mycia i dezynfekcji wszystkich pomieszczeń i urządzeń produkcyjnych.. Zapoznano nas również z zabezpieczeniami przed szkodnikami (w zwiedzanym przez nas zakładzie organizuje to lek. wet. Dariusz Igiel), z monitoringiem zagrożeń żywności oraz infrastrukturą zakładu rybnego (ciągi technologiczne, rampy załadowczo-wyładowcze, place manewrowe, systemy grzewcze i klimatyzacyjne, gospodarka odpadami i ściekami). Nad młodzieżą opiekę sprawowali: Elżbieta Skierska, Wioleta Wysocka i Dariusz Igiel.


GALERIA ZDJĘĆ


Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Perspektywy 2022

book library

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
1
1
8
Dni
0
5
Godzin
4
5
Minut
3
4
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.144.98.13

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.