Rok szkolny 2013-2014
-
Odsłony: 4021
W dniu 10.01.2014 roku uczniowie klasy III Technikum Weterynarii uczestniczyli w wycieczce dydaktycznej do Zakładu Przetwórstwa Ryb „Bartek" w Świdwinie. Uczniowie mogli się zapoznać z produkcją i sposobami zapewnienia wysokich standardów higieny oraz bezpieczeństwa pracy.
Osoby odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie zakładu przedstawiły tryb wdrażana i stosowaniem systemu jakości HACCPP. W trakcie zwiedzania obiektu można było się zapoznać również ze sposobami obróbki ryb świeżych (śledź i szprot), postępowania z odpadami, technologią mrożenia produktu końcowego. Jednocześnie przedstawiono przemysłowy systemem mycia i dezynfekcji wszystkich pomieszczeń i urządzeń produkcyjnych.. Zapoznano nas również z zabezpieczeniami przed szkodnikami (w zwiedzanym przez nas zakładzie organizuje to lek. wet. Dariusz Igiel), z monitoringiem zagrożeń żywności oraz infrastrukturą zakładu rybnego (ciągi technologiczne, rampy załadowczo-wyładowcze, place manewrowe, systemy grzewcze i klimatyzacyjne, gospodarka odpadami i ściekami). Nad młodzieżą opiekę sprawowali: Elżbieta Skierska, Wioleta Wysocka i Dariusz Igiel.
GALERIA ZDJĘĆ
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Łukasz Kuciński, Dagmara Mielczarek
- Cena: 59.00 zł
- Status: Dostępna
- Typ: Książka